DEELNEMERSINFORMATIE MOLENWEILOOP 2019
                                      

Woensdag 28 augustus 2019

Secretariaat inschrijvingen: VV Heerjansdam, Molenwei 1 te Heerjansdam  (gratis parkeren)

Open vanaf 18:00 tot 19:15 uur

Startlocatie: Molenwei, Heerjansdam

Aanvang 19.30 uur

Organisatie CAV Energie, vv Heerjansdam, WPR

Vertrek op tijd van huis. Vanwege de drukte vragen we je om tijdig naar het secretariaat te komen. Houd ook rekening met drukte in het verkeer.

 

LET OP

  • Tijdens het lopen graag de rechter weghelft gebruiken.
  • Startnummer afhalen voorinschrijving is beneden direct bij het hek van de ingang naast de trap.
  • Daginschrijving is boven op het terras van de tribune
  • Minuut stilte vooraf in verband met overlijden Marcel Gelton (Runnersworld Rotterdam) en Dick van Maaren (oud-organisator Molenweiloop)

 

Starttijden

Start 10 km om 19.30 uur.

Start 5 km om 19.40 uur.

Voorafgaand aan de start van de 10 km zullen wij één minuut stilte houden ter nagedachtenis aan twee mensen die onlangs zijn overleden:

Dick van Maaren is de oud-organisator van de Molenweiloop en heeft o.a. als initiator van de Marathon Rotterdam veel voor de hardloopwereld betekend. Dick is in juli op 94-jarige leeftijd overleden.

Marcel Gelton is, naast hardloopvriend van velen, eigenaar van Runnersworld Rotterdam en als sponsor verbonden aan het Stratenloopcircuit van WPR. Marcel is onlangs zeer onverwacht op 40-jarige leeftijd overleden.

Met een warm hart en veel waardering voor wat beiden voor ons hebben betekend, zullen we op 28 augustus a.s. Marcel en Dick met een minuut stilte gedenken.

 

Locatie Start

Voor de start loop je circa 250 de Molenwei in. De start is NIET bij het stadion, daar is alleen de finish!

 

Daginschrijven

Je kunt je op de dag zelf nog inschrijven tot uiterlijk 19.15 uur. De dag-inschrijfbalies vind je boven op het terras bij de kantine. LET OP: beneden bij de ingang van het terrein worden uitsluitend startnummers van de voorinschrijvingen uitgedeeld. Ga daar niet onnodig in de rij staan en loop naar boven!

 

Afhalen startnummer voorinschrijving

Als je vooraf hebt ingeschreven haal je je startnummer op van 18.00 uur tot 19.15 uur bij de balies direct bij de ingang (het hek) van het terrein van voetbalvereniging VV Heerjansdam aan de Molenwei 1 in Heerjansdam.

Vergeet niet je bevestigingsmail mee te nemen die je hebt ontvangen na je inschrijving! Het is je bewijs van inschrijving. Je mag dat ook digitaal laten zien.

 

Drankje voor- of achteraf

Wil je koffie vooraf? Of hou van je van lekker koud biertje of ander drankje na je race? Schuif dan gezellig aan bij de bar in de kantine. Daar is na afloop ook de prijsuitreiking.

 

Gratis Parkeren

Het is druk woensdag, dus kom bij voorkeur op de fiets!

 

Kom je met de auto, dan is er parkeergelegenheid op de parkeerplaatsen van het sportpark. Als daar geen plaats meer is, volg dan de aanwijzingen van onze parkeerwachters bij de ingang van de Molenwei. Deze wijzen je een plek aan in de berm van de Molenwei, als die vol is dan wordt een andere plaats toegewezen.

 

Laat geen waardevolle spullen in je auto liggen, de organisatie draagt geen verantwoordelijkheid voor je waardevolle spullen.

 

Kleedkamers

Bij de voetbalclub zijn kleedkamers met douchegelegenheid en kranen voor het (bij)vullen van je bidon.

 

Geen lockers

Belangrijk: laat geen waardevolle spullen onbeheerd achter! Je kunt je tas achterlaten in de kleedkamers of kantine, maar er is geen toezicht.

 

Parcours

Het parcours van de Molenweiloop is gelijk aan dat van vorig jaar en is te vinden op facebook en de website. De 5 km heeft een keerpunt en dat is waar de lus van de 10 km begint.

 

Finish

De start/finish van de Molenweiloop is pal voor het stadion. Hovenier Van Arkel is er speciaal voor jou nog een keertje met de bladblazer langs gegaan, zodat je voluit kunt sprinten.

 

Verzorging onderweg

Op de 10 km is een verzorgingspost met water onderweg.

Bij de finish krijgen alle deelnemers een flesje water en de welverdiende medaille. Je flesje kun je eventueel bijvullen in de kleedkamer of de teilen bij de finishpost.

 

Er is EHBO bij de start/finish.

 

Huldiging

De gezellige huldiging van de winnaars is vanaf circa 21:00 boven in de kantine. Dat hangt af van de binnenkomst van de laatste deelnemer.

Luister goed naar onze speaker (jubilaris) Cees van der Meijde of je bij de eerste drie mannen of vrouwen op je afstand bent geëindigd, hij roept het meerdere keren om.

De volgende huldigingen vinden plaats:

  1. Dames 5 km Winnaar, 2e en 3e
  2. Heren 5 km Winnaar, 2e en 3e
  3. Dames 10 km Winnaar, 2e en 3e
  4. Heren 10 km Winnaar, 2e en 3e

 

Er wordt gelopen in 7 leeftijdscategorieën:

Heren senioren, 35+, 45+ en 55+ en

Dames senioren, 35+, 45+ en 55+.

 

De geldprijzen voor de nummers 1, 2 en 3 per categorie, beschikbaar voor de wedstrijdafstand 10 km, worden na afloop door de organisatie overgemaakt. Je ontvangt hiervan bericht voor je gegevens.

 

Er zijn geen geldprijzen voor de prestatieloop 5 km.

Zoals gezegd krijgen alle deelnemers een medaille.

 

Uitslag en foto’s

De uitslag van de wedstrijd vind je na afloop via deze link op de website.

De foto’s worden geplaatst via de facebookpagina. De foto’s vind je hier.

 

Kom je ook naar onze andere lopen?

De Molenweiloop is de vierde van 6 lopen in het LOXAM Stratenloopcircuit. De lopen variëren van 5 tot 21,1 km. Je krijgt overal een medaille, verzorging, tijdwaarneming, etc. Kijk op de WPR-evenementenkalender  voor informatie over de andere lopen:

 

28 sept Stratenloop R’dam Noord

5 en 10 km, family run

 

6 okt Halve Marathon Capelle (/Schollebosloop)

Halve Marathon, 10 en 5 km, kids run

 

12 okt Stratenloop Rozenburg

5 en 10 km, kids obstacle run

 

We hopen dat je een hele fijne Molenweiloop beleeft en wensen je alvast veel succes en plezier. Geniet van jouw race!

Atletiekvereniging C.A.V. Energie – VV Heerjansdam – WPR